Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rimac bijesan nakon kritika za robotaksije: ‘Ovih dana je toliko gluposti napisano o Vernu’

Autor: Dnevno.ba

Nakon objave Autoevolutiona da je tvrtka Rimac Automobili ukrala ideje Elona Muska oko autonomnih taxija, direktor Mate Rimac napokon se oglasio nakon problematičnog predstavljanja gdje pozvani taxi – nije došao. Izazvalo je to more kritika.

 

Nakon što mu je na prezentaciji robotaksi Verne otkazao poslušnost, krenula je lavina kritika. Rimac je od države dobio velika sredstva, a u ovih nekoliko godina, nije prezentirao gotovo ništa. Zbog svega toga u petak se oglasio Mate Rimac na Facebooku.

“Ovih dana je toliko gluposti napisano o Verneu da nisam htio niti odgovarati. Ovo je trenutno vrhunac pa si ne mogu pomoći. Tesla/Elon nije predstavio svoj robotaxi. Tek ga treba predstaviti. Mi smo svoj predstavili. I sad mi kopiramo njih? Zanimljivo”, napisao je.

Dodao je kako o Tesla robotaxiju postoje špekulacije. “Prije par mjeseci je izašla ova slika iz članka, koja je cista špekulacija. Nije ‘leak’ niti vjerujem da ima veze sa tim sto ce Tesla predstaviti. I da je nešto što smo željeli kopirati – auto, čak niti maketu, ne možeš napraviti za par mjeseci”, rekao je.

Tvrdi, predstavili su robotaxije 2020. godine

U nastavku posta podsjetio je na kronologiju. Tvrdi, bili smo četiri godine ispred Muska i njegovih ideja. “Mi smo prvi prototip napravili 2020. godine, sve stupnjeve razvoja od prvog do zadnjeg smo pokazali na Campusu. Znači mi smo 2020. godine kopirali nešto što će Elon tek predstaviti 8. kolovoza 2024. godine. Nisam znao da imam i takve super moći”, dodao je.

Gaf Mate Rimca na predstavljanju robotaksija: ‘Čini se da je došlo do problema’

Bez obzira na pojašnjenja, ovo neće zadovoljiti nezadovoljnu javnost koja zamjera Rimcu povlaštenu poziciju u otvaranju proizvodnog pogona u Svetoj Nedelji, a ovakve krnje prezentacije nedovršenih proizvoda definitivno mu ne idu u prilog.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI