Foto: Darko Tomas / CROPIX

Rimac u Londonu predstavio novu viziju: ‘Mogli bismo čak napraviti neke krasne benzinske postaje’

Autor: Dnevno.ba

Mate Rimac je sudjelovao na samitu o budućnosti automobilske industrije u organizaciji Financial Timesa gdje je predstavio neke nove ideje.

Rimac, koji je suvlasnik tvrtke Bugatti-Rimac, ima ideju kako da vlasnicima olakša punjenje svojih automobila s benzinskim motorom kod kuće.

Ovaj poduzetnik i inovator je naglasio kako vjeruje da motori s unutarnjim izgaranjem i dalje imaju dugu budućnost. Možda ne s onim gorivima koje danas koristimo, ali budućnost definitivno vidi u sintetičkom gorivu.

Rimac je gostovao na samitu Future of the Car Summitu u Londonu, a koji je organizirao Financial Times gdje je predstavio svoju viziju. “Mogli bismo čak napraviti neke krasne benzinske postaje za Bugatti i to u domovima vlasnika, koristeći sintetička goriva”, rekao je.

Marko Todorov/Cropix

Sintetička goriva nisu iznenađenje

Nije iznenađenje Rimčevo spominjanje sintetičkih goriva. Porsche, koji posjeduje 45 posto Bugattija Rimca, ima tvornicu za takvu vrstu goriva u Čileu. Sintetička goriva proizvode iz ugljičnog dioksida koji je već u atmosferi, ali i uz pomoć energije vode i vjetra, što čini motore s unutarnjim izgaranjem gotovo CO2 neutralnim.

Stoga ne bi bilo neobično da takva goriva pokreću nove i postojeće Bugattije. Rimac je ranije najavio da će sljedeći Bugattijev hiperautomobil, koji će imati premijeru 20. lipnja, pokretati V16 benzinskim motorom.

Kakav je Bugatti W16 Mistral koji je predstavio Mate Rimac? “Imali smo obvezu napraviti nešto posebno”

 

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI