Pixabay

Tipka koja može rashladiti automobil i bez paljenja klime, a spas je za one koji pate od alergija

Autor: Dragan Marić

Vozači su podijelili malo poznati savjet o tipki u automobilu koja može efikasnije rashladiti unutrašnjost vozila, posebno korisno tijekom vrućih ljetnih dana.

Ljeto i vrućine mogu pretvoriti vožnju u pravu muku, osobito kada je automobil parkiran na direktnom suncu.

Tipka na kojoj se nalazi mala strelica i simbol koji predstavlja unutrašnjost vašeg automobila zapravo je tipka za “recirkulaciju zraka”.

Korištenjem ove funkcije, čak i kada je klima uređaj isključen, možete učinkovito rashladiti automobil. Recirkulacija zraka prekida dovod vanjskog zraka te umjesto toga koristi već postojeći zrak unutar vozila.

Ilustracija

Korisna metoda

Ova metoda je korisna jer ako je zrak izvan automobila topliji nego unutra, nije potrebno uvlačiti novi, vrući zrak. To znači da ne morate nepotrebno koristiti klima uređaj sve dok su prozori zatvoreni, što može uštedjeti gorivo.

Osim što štedi energiju, recirkulacija zraka je važna i za osobe koje pate od alergija jer sprječava ulazak peludi kroz ventilacijske otvore. Ova funkcija osigurava da unutrašnjost vozila ostane čista od alergena i vanjskih zagađivača, što može značajno poboljšati udobnost vožnje, posebno za osjetljive osobe.

Dakle, pametno korištenje recirkulacije zraka može ne samo ohladiti vaš automobil brže i učinkovitije, već i pridonijeti štednji goriva te očuvanju unutrašnjosti vozila od vanjskih alergena i nečistoća.

Prevaranti se kod prodaje rabljenih automobila služe mnogim trikovima, donosimo neke od njih

Autor: Dragan Marić

ZADNJE VIJESTI