Foto: YouTube

Toni Karačić progovorio o privatizaciji kluba: ‘NK Široki ćemo vratiti u vrh bh. nogometa’

Autor: Dnevno.ba

Toni Karačić, trener NK Široki Brijeg, bio je gost u podcastu VRISAK, gdje je otvoreno govorio o aktualnoj situaciji u klubu, planovima za budućnost, kao i o stanju bosanskohercegovačkog nogometa.

U opuštenom, ali informativnom razgovoru, Karačić je dotaknuo mnoge teme vezane uz nogomet i klub čiji je novi/stari trener.

Raspravljalo se o trenutnoj formi Širokog Brijega, ambicijama za povratak u borbu za europska natjecanja te potencijalnim osvajanjima trofeja. Karačić je izrazio optimizam i uvjerenje da klub može ponovno konkurirati za vrhunske rezultate, naglašavajući važnost strateškog planiranja i ulaganja u igrače.

Upitan bi li za NK Široki bilo bolje da se privatizira po uzoru na strane klubove, kazao je: “Mislim da se ide prema tome”.

Jedna od ključnih tema bila je dovođenje novih pojačanja. Karačić je komentirao dolazak nekoliko igrača koji bi trebali ojačati momčad i pomoći u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

“Radimo na tome da dovedemo kvalitetne igrače koji će odmah moći doprinositi rezultatima. Potrebna nam je svježina i dodatna kvaliteta kako bismo ostvarili naše ambicije”, kazao je Karačić.

Foto: YouTube

O bh. nogometu

Osim razgovora o Širokom Brijegu, Karačić je komentirao i širu sliku bosanskohercegovačkog nogometa, uključujući i nastupe reprezentacije čije je mlađe uzraste vodio. Pohvalio je rad stručnog stožera i igrača te izrazio nadu da će se ta selekcija plasirati na velika natjecanja u budućnosti kazavši da Nogometni savez, s obzirom na sve nefunkcionalnosti u bh. društvu, još stoji dobro.

Na upit urednika i voditelja Ivana Crnjca može li se očekivati da u budućnosti bh. selekcija zaigra na Pecari i da ljudi iz Širokog i zapadne Hercegovine navijaju za BiH kazao je da može.

“Ovdje je problem što netko dođe i nama govori što je to naša kuća. U BiH nekako postoje tri vizije oko svega pa tako i oko toga čija je ova zemlja i koliko. Kada nijedna nacionalna skupina ne bude nametala svoju volju onoj drugoj, to će biti moguće, jedini imaju jednu viziju da je ovo njihovo sve, drugi i treći se s tim ne slažu, različite nacionalne skupine su naše bogatstvo s ne nedostatak”, rekao je Karačić.

Dodao je i da je u mladosti navijao za Velež jer je imao obiteljske razloge i simpatizirao taj klub.

Dinamo je bio izraz hrvatstva tada, ali nikada nisam osjećao da sam manje Hrvat jer sam navijao za Velež”, kazao je Karačić.

Voditelj je pitao Karačića bi li radije trenirao nogometnu selekciju BiH ili neki od klubova iz liga Petice, a Karačić je kazao: “Klub iz liga Petice”.

Foto: YouTube

O Euru

Jedan od aktualnih događaja koji su također bili tema podcasta bio je Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Nastup Hrvatske nije komentiran s obzirom na to da je emisija snimana prije ključne utakmice Italije i Hrvatske.

Karačić je analizirao dosadašnje utakmice, ističući ključne momčadi i igrače koji su obilježili turnir.

“Prvenstvo u Njemačkoj donosi uzbuđenje i pokazuje vrhunski nogomet. Vidimo mnogo iznenađenja i sjajnih predstava”, kazao je Karačić dodavši kako su mu u prvom dijelu natjecanja po skupinama najviše pokazali Španjolska i Njemačka, a izrazio je očekivanje i da bi te dvije momčadi mogle igrati finale.

Novi stari strateg plavo-bijelih sudjelovao je i u stalnoj rubrici podcasra Leksikon odnosno ili-ili pitanjima, a preferira li više Edina Džeku ili Davora Šukera, Barcelonu ili Real Madrid, minhenski Bayern ili Borrusiju, doznajte u emisiji.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI