Foto: Ivan Peric / CROPIX

Legendarnog Čolu zvali na svadbu, za samo 45 minuta pjevanja zaradio nevjerojatnu svotu novca

Autor: Dnevno.ba/Dragan Marić

Poznato je da je Zdravko Čolić jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih glazbenika sa prostora bivše Jugoslavije. Rođen je 30. svibnja 1951. godine u Sarajevu. Postao je poznat širom bivše Jugoslavije još sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kao frontmen grupe Ambasadori, a kasnije i kao uspješan solo izvođač.

Njegova karijera obuhvaća širok spektar žanrova, od roka do popa i balada.  Javnost ga zna po mnogobrojnim hitovima kao što su “Ti si mi u krvi”, “Stanica Podlugovi”, “Pusti, pusti modu“, “Pjesmo moja”, “April u Beogradu” i mnogi drugi. Njegov karakterističan glas i emotivnost u izvođenju stvorili su mu veliku popularnost i lojalnu publiku.

Kroz svoju karijeru, Čolić je održao brojne koncerte širom sveta, a posebno je popularan u zemljama bivše Jugoslavije, ali i među dijasporom. Iako se tokom devedesetih povukao iz javnosti zbog političkih previranja, nastavio je da snima i nastupa i do danas uživa status jednog od najcjenjenijih izvođača na Balkanu.


Foto: Goran Sebelic / CROPIX

45 tisuća za 45 minuta

Jedan srbijanski poduzetnik pozvao je Zdravka Čolića kao specijalnog gosta na svadbeno slavlje. Iako inače ne nastupa na takvim proslavama, ovog je puta pristao, a za svoj nastup od 45 minuta naplatio je 45.000 eura.

Tražio je i posebne uvjete za rad.

– Čola može birati gdje će nastupati. On ne prakticira pjevati na privatnim veseljima, ali je ovog puta napravio izuzetak. Imao je određene uvjete, koje su mladenci i njihove obitelji ispunile bez riječi, tako da je sve dogovoreno vrlo brzo. Između ostalog, tražio je da bina bude uzdignuta od poda kako mu gosti ne bi prilazili previše blizu dok pjeva, da nema naručivanja pjesama i fotografiranja s gostima… Za 45 minuta tražio je 45.000 eura i to je odmah prihvaćeno jer mladenci obožavaju njegovu glazbu. Uz pjesmu “Tebe čuvam za kraj” otplesan je i prvi ples. Pjevao je neke od svojih najvećih hitova, a odmah nakon nastupa u pratnji osiguranja restorana napustio je lokal – ispričao je izvor za RTVBN.

Marija Šerifović otkrila detalje o ocu svoga sina Marija: ‘Strašan je frajer’

Autor: Dnevno.ba/Dragan Marić

ZADNJE VIJESTI