Foto: Marko Miscevic -mag- Cropix

Legendarnom glumcu supruga izdahnula na rukama: Gluma mu bila spas od teških trenutaka

Autor: Dnevno.ba

Mustafa Nadarević svoje je poštovanje i ljubav publike dobio i nakon raspada bivše države, ponajviše s ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Njegova glumačka karijera počela je već u školi kada je u prvom razredu dobio svoju prvu ulogu u školskoj priredbi kao Crvenkapica. Svoju je ljubav prema glumi pretvorio u životni poziv te se, kada je krenuo u Gimnaziju, učlanio u amatersko kazalište “Viktor Car Emin”.

Njegova karijera bila je raznolika, a uloga Zijaha u Kusturičinom filmu “Otac na službenom putu” pokazala je njegovu izvanrednu sposobnost za glumu. Nakon te uloge uslijedile su još brojne u “Glembajevima”, “Već viđeno”, “Gluvi barut”, “Kuduz”, “Puška za uspavljivanje”, “Ničija zemlja”, “Praznik u Sarajevu” i mnogim drugima.

Glumačka karijera

Međutim uloga po kojoj će ga najviše pamtiti je njegova uloga u seriji “Lud, zbunjen, normalan” gdje je, uz Senada Bašića i Moamera Kasumovića, u kojoj je glumio nezaboravnog Izeta Fazlinovića.

“Kad mi je majka umrla izašao sam na pozornicu odigrati ulogu. Tako mi je bilo lakše. To je bježanje od stvarnosti i bježanje u luk koji nisam ja, onda manje boli. Dobra gluma je zadnja stepenica ka šizofreniji. Moraš se dati jako, a s druge strane ostati zdrav u glavi”, rekao je Mustafa kako mu je gluma spas od teških trenutaka.

Njegov ljubavni život imao je dugačku putanju. Premda glumac nije puno pričao o svom ljubavnom životu poznato je da se tri puta ženio, a kako je ljubav svog života, ujedno i posljednju suprugu, izgubio na’ vlastitim rukama’.

‘Na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ’

Prvi brak bio mu je s Jasnom, s kojom je imao kći Nađu te s kojom se rastao nakon osam godina zajedničkog života. Druga supruga mu se zvala Snježana, televizijska urednica s kojom je dobio dvoje djece, sina Ašu i kći Nanu. Mnogi kažu treća sreća, a tako je i bilo budući da je Mustafa pronašao ljubav svog života nakon drugog razvoda u braku sa slovenskom scenografkinjom i kostimografkinjom Slavicom Radović.

Međutim njihova je ljubavna priča kratko trajala, budući da je Slavica deset godina vodila borbu s rakom dojke, od kojeg je na kraju i umrla u Ljubljani 7. lipnja 2012. godine. Mustafa, kao njena najveća podrška prilikom borbe, do posljednjeg daha ju je čuvao i nije se odvajao od nje, dok mu na kraju nije umrla na rukama. “Čuvajte mog Muju”, prema nekim navodima Slavica je rekla prijateljicama nedugo prije smrti.

PREMINUO MUSTAFA NADAREVIĆ: Legendarni glumac napustio nas je u 77. godini života

“Umjetnost življenja i glume negdje su vrlo blizu, s tim da je gluma bolja, jer na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ. Nažalost, život je netalentirani glumac. Kada nas jednom netko napusti, onda je to zauvijek. Ostaje samo umijeće preživljavanja. I sjećanja”, zapisao je Nadarević u svojim autobiografskim zapisima u kojima je opisao susret njega i Slavice, kako ju je zaprosio i bio joj veliki oslonac tijekom njezine borbe s rakom dojke.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI