Screenshot: Youtube

Stigao teaser filma o legendarnom Draženu Petroviću: Poznato kada će biti premijera

Autor: Dnevno.ba

Premijera dugometražnog igranog filma “Dražen” o legendarnom hrvatskom košarkašu očekuje se na jesen ove godine, što je objavio Hrvatski audiovizualni centar u ponedjeljak.

Film, koji je u režiji Danila Šerbedžije prema scenariju Ivana Turkovića-Krnjaka, prati život Dražena Petrovića od djetinjstva u Šibeniku pa sve do njegove tragične smrti 1993. godine. Prvi teaser za film već je dostupan na YouTubeu.

Prema izvješću HAVC-a, ova filmska avantura trajala je sedam godina, počevši inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, obojice strastvenih ljubitelja košarke i Dražena Petrovića. Projekt je dobio podršku obitelji Petrović, koja je bila zadovoljna scenarijem. 2021. godine za redatelja je angažiran Danilo Šerbedžija, također veliki obožavatelj košarke.

Film “Dražen” obećava da će ispričati intimnu priču o životu i naslijeđu jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, čime će se osvijetliti ne samo njegova sportska karijera već i njegov utjecaj na širu zajednicu i kulturu.

AP Photo/Alex Brandon/Guliver Image

Snimano u SAD-u

Nakon iscrpne pripreme projekta, snimalo se od rujna do studenog 2023., među ostalim, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

“Nadam se da će ova najava publiku dodatno potaknuti da dođe u kina i pogleda film. Mislim da smo napravili dobar posao i da ćemo svi zajedno uživati u još jednom sjećanju na Dražena,” poručio je Domagoj Nižić, koji je u naslovnoj ulozi.

Glavne uloge u filmu tumače Domagoj Nižić i Romina Tonković, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Zrinka Cvitešić, Tonko Stošić, Dragan Mićanović, Lovre Tanfara, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Mile Kekin, Valentin Perković i drugi.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenskom kućom December i srpskim Living Pictures. Podržali su ga HAVC, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije.

Zahvaljujući podršci i drugih brojnih institucija, sponzora i gradova, očekuje se da će film biti gotov do jeseni ove godine, najavljuju iz HAVC-a.

Ovaj Hercegovac će glumiti u filmu o Draženu Petroviću, uloga pripala i Zrinki Cvitešić

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI