FOTO: AP/MATTHIAS SCHRADER/GULIVER IMAGE

Bezidejni Talijani nokautirani u Berlinu: Švicarska zasluženo prvi četvrtfinalist Eura

Autor: Dnevno.ba

Nogometaši Švicarske prvi su četvrtfinalisti EURA nakon što su u Berlinu svladali europske prvake Talijane s 2-0 (1-0).

Bila je to utakmica u kojoj je Švicarska bila bolja cijeli susret i dominirala. Italija nije imala ni ideju niti su ikako mogli do lopte, a kada su napokon i došli Švicarci su igrali presing za udžbenike i tako zasluženo prošli dalje.

Nije bilo previše prilika u prvom djelu. Tek je u 25. minuti Embolo izašao sam pred Donnarummu, ali talijanski kapetan pokazao je svoju kvalitetu. Ipak, ništa nije mogao u 37. minuti. Vargas za Ndoyea koji je pričekao da Freuler uleti u 16, precizna lopta, veznjak je lijepo primirio i nakon toga lijepo završio za vodstvo.

Engleska ili Slovačka

Do kraja poluvremena Švicarska je krenula po još jedan gol, a najbliži je bio Rieder koji je pucao iz slobodnjaka, no još jednom miran je bio kapetan Italije. Ništa nije mogao u prvoj minuti drugog poluvremena.

Tada je loptu primio Vargas i iz kosa u stilu Mislava Oršića pogodio suprotni kut i zabio kako će se pokazati i ključni pogodak. Cijelo drugo poluvrijeme Italija je imala vremena da nešto napravi, ali nije napravila ništa. Potpuno su bezidejno i nemoćno izgledali prvaci Europe.

Ovim porazom opraštaju se od obrane titule, a Švicarska svoj put nastavlja dalje i čeka pobjednika susreta između Engleske i Slovačke koji se igra sutra. Snimku susreta pogledajte OVDJE.

Dalić iskreno o Vatrenima i neuspjehu na Euru: ‘Ova Hrvatska vrijedi više. Neće me otjerati kritike’

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI