Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dalić otkrio ostaje li na čelu reprezentacije: ‘Vi što imate figu u džepu, vama na dušu’

Autor: Dnevno.ba

Nakon šoka  koji je hrvatska nogometna reprezentacija doživjela u jučerašnjoj utakmici protiv Italije javnosti se obratio hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Kakvo je raspoloženje u hrvatskoj svlačionici dan nakon što smo praktički izgubili sve šanse za prolazak dalje čitajte u nastavku.

Neki igrači nisu dobili prilike poput Pjace i Marca Pašalića. Kako to komentirate?

“Imamo 26 igrača, ne mogu svi igrati. Njihovo vrijeme tek dolazi. Hvala svim igračima, moja isprika ide Domagoju Vidi koji je mjesec dana s nama i koji nije igrao ni minute. On je legenda, a nije igrao ni minute. Znam da mu je teško i da mu je krivo, ali nije rekao ni riječi. Nije na meni da se ispričavam, ali njemu se ispričavam.”


Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Imate li snage voditi dalje Hrvatsku?

“Nemam potrebu biti razočaran i tužan. Mogu samo biti ponosan na ovo sve. Poraz nije smak svijeta. Zar se sada trebamo uniti svi skupa? Ne treba pasti u depresiju, trebamo izaći jači i čvršći, pokazati karakter. Treba biti realan. Nakon Portugala su svi govorili bit ćemo europski prvaci. Mi smo ovo sve napravili na neku foru. Jesam razočaran zbog pokreta koji se stvorio u Hrvatskoj, ali eto nismo uspjeli i zato mi je žao. Imam energije i sve što sam napravio u životu sam sam napravio. Ja se ne dam iako su me gazili i dalje me gaze. Mogu samo biti ponosan na što sam napravio i ponosan sam na reprezentaciju. Energija je kod mene prisutna, život ide dalje.”

Zašto Hrvatska nije bila prava na turniru?

“Primali smo olako golove. Protiv Španjolske i Albanije smo primili golove koje nikad nismo primili na ovakav način. Zato nam je cilj protiv Talijana na startu bio ne primiti gol u prvom poluvremenu. Događale su nam se stvari koje prije nisu. Ovi dečki ne zaslužuju nikakve kritike i pokude. Oni zaslužuju samo pohvale, a oni koji misle drugačije nisu u pravu.”

Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Ostajete li na čelu reprezentacije?

“Ja u potpunosti preuzimam odgovornost. Ja sam taj koji sa suradnicima određujem igrače, taktiku. Kažem neće me pokolebati u mom životu. Kako sam se znao nositi sa svim uspjesima, tako ću se znati nositi i s neuspjehom. Neću tražiti alibi, ali neću preskočiti ni suca. Mi smo imali sve u svojim rukama. Umjesto šest bodova, imamo dva. Sudac nije tamo slučajno poslan, on nas je sustavno zakidao cijelu utakmicu. Stalno sam govorio o tome, nije nas razumjela Fifa ni Uefa. Mi nekome smetamo, ne mogu se oteti tom dojmu. Moglo je biti šest minuta maksimum nadoknade, bilo je osam.”

Kakva je bila noć?

“Sigurno teška noć je iza nas svih. Ne znam što bih više o tome rekao. Jednom sam rekao da ću se zbog jutra nakon neuspjeha ostaviti trenerskog posla. Neće me ništa pokolebati na putu prema novom uspjehu. Čestitke igračima što su ostavili srce na terenu. Nažalost im ne mogu čestitati na rezultatu. Hvala navijačima koji su bili naša snaga. Mi smo doveli 100.000 Hrvata u Njemačku. Ova reprezentacija je postala pokret, simbol nacije. Hvala navijačkim skupinama iz Hrvatske koje su došli u Njemačku, hvala im na tom jedinstvu. Molim ih da ostanu dalje i da je i dalje prate. Hvala i vama na praćenju, na korektnosti većine vas. Neki od vas su imali figu u džepu, ali to je vaš put. Unošenja nemira nije trebalo, ali to je vama na dušu. Još jedanput hvala svima”, rekao je Dalić na startu.

Razočarani Modrić u suzama poručio: ‘Na nama se pokazalo da je nogomet okrutan’

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI