Foto: Filip Kožul

Golf turnir u Posušju privukao veliki broj natjecatelja: ‘Naša općina ima korist od golfa i golfera’

Autor: dnevno.ba

Na golf terenu Topali u Posušju održan je proteklog vikenda golf turnir President Cup 2024.

Ovaj turnir je jedan od tri natjecanja koja utječu na bodovanje za Masters, na temelju kojeg će biti proglašen najbolji golfer u BiH.

“Rekord je do sada bio 40 igrača na ovim turnirima, a sada ih je ovdje 69. Igrači su zadovoljni terenom, a stigli su iz Sarajeva, Zavidovića, cijele Hercegovine, ali i inozemstva. Ovako veliki broj golfera je i za nas ugodno iznenađenje”, kazao je predsjednik Golf kluba Posušja i član Upravnog odbora Golf saveza BiH Josip Grubišić, najavljujući i skori početak bh. lige u kojoj posuški golferi brane naslov prvaka.

Posušani su prvaci već sedam uzastopnih godina.

Predsjednik kluba najavio je održavanje turnira “Kamen, krš i maslina” u čast Veljka Lončara, nekadašnjeg predsjednika kluba i strastvenog golfera. Ovaj turnir, koji privlači više od 100 igrača, očekuje se da će i ove godine oboriti rekorde. Uz to, planiran je i Vinski turnir za malo opušteniju atmosferu, kao i Topala Open, dok će uz podršku općine Posušje biti organiziran i Posušje Open.

Foto: Filip Kožul

Među čestim igračima su Igor Štimac i Toni Kukoč

Među poznatim osobama koji su sudjelovali na ovom turniru su bivši nogometni reprezentativac BiH Zlatan Muslimović, koji je također jedan od istaknutih golfera u Hrvatskoj, te Igor Štimac, koji često posjećuje Posušje. Štimčev sin Luka također je član Golf kluba Posušje. Ovdje su svoje udarce izvodili i Toni Kukoč.

Svi kažu kako naš teren ima dušu. Pohvalili su teren, ali i na ovom turniru ima dosta dobrih golfera, kazao je Grubišić, koji je uručio nagrade damama.

Prvo mjesto osvojila je Anita Selmanagić, druga je bila Najda Bauka, a treća Ena Smajić.

Među gospodom prvo mjesto osvojio je Mahir Kadrić, drugo Mladen Mušura, a treći je na kraju bio Robert Mandurić. Njima je nagrade uručio Jasmin Selmanagić, predsjednik Golf saveza BiH i vlasnik golf terena u Sarajevu.

GK Posušje osnovan 2006. godine, na inicijativu Ivana Mandurica Cige koji je to sve vidio u Kanadi, on je bio ujedno i prvi predsjednik.

Klub broji 60 članova, dok je oko 45 aktivnih, a teren ima devet rupa.

“Općina Posušje ima korist od golfa i golfera, s dosta strana jer u Posušju spavaju u motelima, jedu po restoranima, troše po trgovinama i pumpama, sklapaju se razni poslovi, druženja. Od četiri golf terena mi smo jedini klub u BiH koji nije privatni, plaćamo koncesiju, živimo od članarina, sponzora, turnira, pomaže nam i Općina Posušje, kazao je za Korner365 djelatnik kluba Marko Zlomislić koji u klubu radi kao Greenkeeper.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI