Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska je na rubu ispadanja s Eura: Evo koje stvari se moraju poklopiti da bi Vatreni nastavili dalje

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska nakon drame protiv Talijana jednostavno ne može doći sebi, 1:1 je kao brutalan poraz za Vatrene, šteta, nisu to zaslužili nakon što su jučer konačno “prodisali”. Dakako, reakcije diljem svijeta su brutalne, ali čini se najradikalnije kod naših susjeda…

“Hrvatska sad ovisi o Srbiji, Orlovi mogu u osminu finala i ako odigraju neriješeno s Danskom. Kalkulacije su beskonačne”, piše Kurir, primjerice.

“Remi Italije i Hrvatske ostavio je nadu Srbiji da do druge faze dođe i remijem. Potrebno je da se poklope još tri rezultata”, računaju Srbi kako mogu što lakše do nastavka Eura.

 

Završili smo treći u skupini s dva boda, iza Španjolske koja je imala maksimalnih devet i Italije s četiri boda. Iza nas je Albanija sa samo jednim bodom. Šteta, jer do kraja utakmice smo bili blizu prolasku s drugog mjesta, ali nije išlo.

Hrvatska i dalje ima šansu, a koliko je realna, procijenite sami. Naravno, riječ je o slučaju da u osminu finala idemo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.


Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Evo o kome još ovisimo

Prvo čekamo rasplet u skupini C. Tu su Engleska (četiri boda), Danska, Slovenija (obje po dva boda) i Srbija (jedan bod). Srbi bi u utorak morali izgubiti od Danaca, a u drugoj utakmici Slovenci bi trebali izgubiti od Engleza s barem tri gola razlike.

Nakon toga bi se morala dogoditi dva rezultata u skupini F gdje Portugal ima šest bodova, Turska tri, a Češka i Gruzija po jedan bod. Ovdje je stvar jednostavna, Portugal bi u srijedu morao pobijediti Gruziju, a Turska Češku.

Hrvatska u posljednjim sekundama ostala bez pobjede nad Italijom

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI