Foto: Tom Dubravec / Cropix

Ivan Rakitić ne da na Dalića i Vatrene: ‘Nema boljeg čovjeka od njega’

Autor: Hina

Legenda hrvatskog nogometa Ivan Rakitić od nacionalnog dresa se oprostio nakon povijesnog rezultata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Iako više nije član Vatrenih Rakitić i dalje vijerno prati reprezentaciju pa tako i njihov nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Mislim da je Hrvatska, generalno gledano, bila jako dobra. OK, protiv Španjolske smo izgubili 3:0, ali imali smo i mi svojih prilika za postići gol. Istina je da to nije bila naša najbolja utakmica, ali rezultat definitivno nije mjerilo prikazanog. Španjolci su rano poveli, a onda je to dodatno opterećenje. U skupini smo jedino mi doveli Španjolce u probleme”, smatra Rakitić.

Hrvatska je potom upisala dva šokantna remija protiv Albanije i Italije. U oba slučaja protivnici su nam račune pomrsili u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. “Primili smo golove u 95. i 98. minuti, čime smo ostali bez četiri boda. Da smo ih imali šest sada bi se veselili osmini finala. Imam dojam da sve ono što smo prošlih godina dobivali, da nam je sada oduzelo”, rekao je i dodao:

“I ovo razočarenje zapravo je potvrda toga što sam govorio ranije, odnosno da je Hrvatska nogometna velesila. Jer da nije, onda ne bi sada toliko žalili i tugovali. Zato i je ovo ovako bolno. No, bez obzira na sve, puno toga dobroga se napravilo. Ponosan sam na moje Vatrene, izbornika Dalića. A posebno na Luku”.

Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘Moramo im biti toliko zahvalni’

Odgovornost za neprolazak skupine na Euru na sebe je preuzeo izbornik Dalić koji je, unatoč kritikama, čvrsto stao uz senatore poput Modrića, Brozovića, Perišića, Kovačića istaknuvši da od njih nema boljih.

“Apsolutno se slažem s izbornikom, jer nema boljeg čovjeka od njega, što je najvažnije. A onda svi ti moji, stari Vatreni… Ma, joj glupo mi je uopće govoriti o tome. Moramo im biti toliko zahvalni, oni su ti koji guraju, koji su spremni i moramo ih zadržati. Ajmo graditi oko njih. Moramo biti svjesni da nam trebaju sada više nego ikada. Trebamo im vjerovati maksimalno, to je najbitnije”.

Ispadanje s Eura svima je teško palo, posebno kapetanu Luki Modriću kojem bi zbog godina ovo moglo biti i posljednje natjecanje u kvadratićima.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Preseljenje u Split?

“A što reći za Luku? Ja bih volio, baš kao što je i on rekao, da igra cijeli život. Naravno, Luka je taj koji će odlučiti. On je moj veliki brat, zahvalan sam mu za sve. Sada neka se odmori i opusti, i tijelo i glavu. Ja sam uz njega, ali nadamo se svi mi navijači reprezentacije da će biti što duže uz nas i u dresu Vatrenih”, rekao je za Tportal.

Bivši golman Zrinjskog kompletirao senzacionalan transfer: Posebno bi volio igrati za Hrvatsku

Rakitić je trenutno član saudijskog prvoligaša Al Shababa s kojim ima potpisan ugovor do 2025. godine. Ipak, po medijima već neko vrijeme kruži informacija da bi se Rakitić mogao odreći velikog novca i uskoro potpisati za Hajduk. “Znam da sve zanima, ali sada sam na odmoru i nemam zasad ništa reći na tu temu”, poručio je Rakitić.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI