REUTERS/Fiona Noever via Guliver Image

Legendarni Piksi nije preživio bijes komšija: Leti s klupe reprezentacije Srbije

Autor: Dnevno.ba

Dragan Stojković više neće voditi nogometaše Srbije. Gotovo je, nema nazad. Sve se zbiva usred reakcija koje traju nakon što se Srbija oprostila od Eura, što je legendarnog ‘Piksija’ stavilo pod teret kritika.

Između ostalog, sa svojom reakcijom javio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je nakon neuspjeha na Euru kazao da se previše potrošilo ulaganjem u nogomet, a to uključuje i novac koji je uložen u izbornikovu plaću.

O izbornikovoj smjeni u Srbiji javlja tamošnji Kurir, donoseći da je odluka o Stojkovićevom odlasku s klupe donesena nakon što je reprezentacija ispala s Eura. Pljušte i druge reakcije. U Srbiji nema mira dan nakon što se reprezentacija oprostila od Eura nakon remija bez golova protiv Danske u posljednjem kolu u skupini, što je Srbe ostavilo na dva osvojena boda nakon tri utakmice u Njemačkoj. Bili su posljednji u grupi.

Jedna reakcija zabilježena je kamerom, a pokazala je jad koji je pogodio igrače prije jučerašnje utakmice protiv Danske u posljednjem kolu u prvom krugu. Na snimci se vidi kako u čudu gledaju u svoje mobitele na kojima se navodno vidi sastav Srbije koji su saznali tada, a ne od svojeg izbornika u svlačionici.

Narušeni odnosi

U slučaju odnosa između ‘Piksija’ i igrača, tu je najviše problema za vrijeme Eura bilo s Dušanom Tadićem, kapetanom Srbije, koji je u programu RTS-a izrazio svoje nezadovoljstvo nakon što je igrao samo posljednjih pola sata u prvom kolu protiv Engleske, a potom je proveo prvih 45 minuta na klupi u posljednjem kolu protiv Danske.

Dušan Tadić nije bio jedini nezadovoljni. Srpski portali su danas objavili da su još trojica igrača podignula pobunu protiv Stojkovića i da su spremni ne odazvati se na poziv u reprezentaciju ako ostane izbornik, a portali u Srbiji pisali su da se radilo o golmanu Predragu Rajkoviću, veznjaku Sergeju Milinković-Saviću i napadačkom asu Aleksandru Mitroviću, vodećem strijelcu srpske reprezentacije.

Srpski navijači napravili kaos: U žestokom sukobu u Njemačkoj ozlijedili su devet policajaca

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI