Foto: AP Photo/Jose Breton via Guliver Images

Modrić je od ponoći slobodan igrač, nekoliko sati kasnije Real Madrid mu je zapečatio sudbinu

Autor: Dnevno.ba

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ostao je bez kluba. Danas mu je istekao ugovor s madridskim Realom, a novi još nije potpisao.

Dugo se nagađalo o budućnosti Luke Modrića, no za razliku od njegovih dugogodišnjih suigrača u Real Madridu Tonija Kroosa i Nacha Fernandeza, on se neće oprostiti od kluba i navijača. Kroos je odigrao svoju posljednju utakmicu za Real u finalu Lige prvaka, dok Nacho Fernandez odlazi u Saudijsku Arabiju (Al-Qadsiah). Modrić, koji će u rujnu proslaviti 39. rođendan, trebao bi potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Real Madrid je nedavno potvrdio ovu vijest na svojoj službenoj web-stranici. Modrić se nalazi na popisu igrača za nadolazeću sezonu, a navedeno je da će i dalje nositi dres s brojem 10, koji je nosio i do sada.

Ova objava iz kluba zapečatila je sudbinu kapetana hrvatske reprezentacije, čime se potvrđuje njegov ostanak u Realu Madridu te nastavak uspješne karijere u jednom od najpoznatijih europskih nogometnih klubova.

Foto: Maria de Gracia Jimà nez/Just Pictures Madrid/Guliver Image

Jasan znak iz Reala

To je protumačeno kao jasan znak da u Realu i dalje računaju na njegove usluge i da ga trener Carlo Ancelotti ima u planu za nadolazeću sezonu. Očekivani je to zapravo rasplet, načelno je između Modrića i Reala dogovoren produžetak suradnje, iako službene potvrde još nema.

Nakon nastupa na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj Modrića sada čekaju još dva do tri tjedna odmora, nakon čega bi se trebao staviti na raspolaganje Ancelottiju za predsezonske pripreme i američku turneju.

Vjeruje se da će isto napraviti i Argentinac Lucas Vazquez kojem je 30. lipnja također istekao ugovor s Realom. On se također nalazi na popisu Realovih igrača i namijenjen mu je dres s brojem 17 kao i dosad, dok primjerice novopridošlim pojačanjima Kylianu Mbappeu i Brazilcu Endricku još nisu dodijeljeni brojevi na dresovima.

AP PHOTO/EMILIO MORENATTI/GULIVER IMAGE

 

U lovu na 27. trofej

“Ti si jedan od najposebnijih ljudi koje mi je ovaj veliki klub podario. Kakav ponos za klub što je imao pjevača poput tebe. Najbolji primjer za sve klince koji sanjaju da uspiju ući u prvu momčad. Hvala vam na svemu, kapetane! Učinili ste naš Madrid sjajnim! Znaš da u meni imaš prijatelja zauvijek”, napisao je Modrić povodom odlaska Nacha Fernandeza iz Reala.

Ivan Rakitić ne da na Dalića i Vatrene: ‘Nema boljeg čovjeka od njega’

 

Podsjećamo, Nacho i Modrić su dijelili svlačionicu Reala od 2012. godine kada je kapetan Vatrenih stigao iz Tottenhama. Najtrofejniji su igrači u povijesti ‘Kraljevskog kluba’ s 26 osvojenih trofeja. U novoj će sezoni Modrić imati priliku sam izbiti na vrh te liste.

Prošlog je ljeta Modriću također isticao ugovor s Realom.I tada je bio na okupljanju s hrvatskom reprezentacijom, ali je umjesto na Euru igrao na završnom turniru Lige nacija. Jedina razlika je što je tada produljenje s Realom potpisao prije nego li mu je formalno istekao stari ugovor.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI