Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dalić i njegovi izabranici tužni su se vratili u Hrvatsku: Navijači ih dočekali kao heroje

Autor: Dnevno.ba

Nogometaši hrvatske reprezentacije nakon velikog razočaranja na Euru u Njemačkoj vratili su se u Hrvatsku. U zagrebačku zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjeli su nešto nakon 13 sati.

 

Izbornika Zlatka Dalića i ekipu pozdraviti je došlo oko 100 navijača, a zrakoplov je kasnio zbog problema u Berlinu odakle su poletjeli tek u 11 sati i 49 minuta unatoč tome što se dolazak u Zagreb prvotno očekivao oko 11 sati i 10 minuta.

U avionu su bili gotovo svi reprezentativci. Nedostajali su samo Josip Stanišić, Marin Pongračić i Luka Sučić koji su se zadržali u Njemačkoj te se zaputili prema Münchenu.

Pred novinare je prvi izašao Borna Sosa. “Ne trebam ni komentirati koliko je lijepo bilo slušati hrvatsku himnu svaku utakmicu, pogotovo sad zadnju, gdje je 80 posto stadiona pjevalo. Velik je žal baš zato što nismo išli dalje. Nisam očekivao ljude, lijepo mi je za vidjeti, mislim da će se svi dečki obradovati”, kazao je.


Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Što će prvo napraviti?

Sosa je rekao kako će prvo otići kod mame na ručak, a novinari su ga pitali i koga vidi kao favorita za europski naslov. “Po meni je Španjolska dosad pokazala najviše, najstabilnija je, sigurno će biti jako opasni. Uz njih bih dodao Njemačku, koja je domaćin i koja je isto pokazala dobre igre. Pretpostavljam da će prvak biti netko od te dvije momčadi”, zaključio je.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Većina igrača nije bila raspoložena za izjave, tek su se uslikali s djecom i podijelili par autograma. Najveći pljesak i ovacije zaslužio je Luka Modrić. Veliki pljesak koju minutu kasnije dobili su i Joško Gvardiol i izbornik Zlatko Dalić. “Tužni jesmo, ali lijepo je da ljudi dolaze pozdraviti nas, da nas poštuju i cijene. Hvala svima”, rekao je izbornik.

Podsjetimo, Vatreni su nastupili u skupini B gdje su upisali težak poraz od Španjolske (0:3) te dva remije od Albanije (2:2) i Italije (1:1). Posebno su šokantni bile utakmice protiv Albanaca i Talijana jer su Vatreni izjednačujuće zgoditke u oba slučaja primili u zadnjoj minuti sudačke nadoknade.

Srpski navijači napravili kaos: U žestokom sukobu u Njemačkoj ozlijedili su devet policajaca

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI