FOTO: AP PHOTO/ZURAB TSERTSVADZE/GULIVER IMAGE

Španjolska se mučila na početku i preokretom stigla do uvjerljive pobjede protiv debitanta Gruzije

Autor: dnevno.ba

U susretu osmine finala reprezentacija Španjolske pobijedila je Gruziju rezultatom 4:1 i izborila četvrtfinale Europskog prvenstva u kojem ih čeka dvoboj s domaćinom Njemačkom. 

Španjolska je doživjela šok na startu utakmice osmine finala Eura 2024 protiv Gruzije i pronašla se u minusu zahvaljujući autogolu Robina Le Normanda u 18. minuti, no ipak je uspjela izjednačiti do kraja prvog poluvremena.

Premda su Gruzijci bili iznimno opasni iz kontri, Španjolska je pritisnula i na kraju izjednačila u 39. minuti. U trenucima velikog pritiska Rodri je potegnuo s ruba 16 metara i matirao Giorgija Mamardašvilija koji na ovom prvenstvu brani čuda. I danas je dobro počeo, ali precizni udarac veznjaka Manchester Cityja ipak nije mogao zaustaviti.

U 75. minuti Nico Williams je dobio loptu u situaciju kakvu najviše voli – na širokom prostoru. “Boltovskim” sprintom osvojio je dobar dio protivničke polovice, zabio se u sredinu i silovito opucao visoku loptu. Mamardašvili nije imao šanse.

Gruzijci su u dva navrata loše očistili “ničije lopte”, potom je jedna stigla do Oyarzabala, koji prosljeđuje Olmu, a bivši dinamovac s 15 metara šutira u donji lijevi kut. Mamardašvili je ostao ukopan, a Olmo zabio svoj prvi gol na Europskom prvenstvu u 83. minuti susreta.

Foto: REUTERS/HEIKO BECKER/GULIVER IMAGE

Gruzija se sjajno predstavila na Euru

Gruzijska bajka na prvom velikom natjecanju je završila, ali definitivno gruzijski igrači i navijači mogu biti ponosni na svoj nastup na ovom Europskom prvenstvu.

Engleska se u posljednjim trenucima vratila protiv Slovačke i stigla do preokreta u produžecima

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI