Foto: FENA

Sportska subota na Trimuši: Mostar vapi za sportskim sadržajima

Autor: FENA

U sklopu projekta “Mostar – prostori koji pokreću” udruga Zdrav život -Kinezis s ciljem promocije Trimuše organizirala je “Sportsku subotu” kao sastavni dio Mostar Move Weeka.

Događaj na kojem je sudjelovalo više od 200 djece i mladih sportaša najbolje govori koliko je Trimuša atraktivna lokacija, ali i koliko sličnog sadržaja fali i treba mladima u Mostaru, priopćili su organizatori događaja.

Program je podrazumijevao otvorene treninge mostarskih klubova na Trimuši: Atletski klub Sanus Motus, Škola atletike Mostar, Ženski košarkaški klub Zrinjski2010, HKK Mostar, Univerzalna sportska škola Sport Talent i Biciklistički klub Mostar.

Pored sportskog programa djeca su se mogla upoznati i s radom Hercegovačke gorske službe spašavanja stanica Mostar, a za najmanje je pripremljen i zip line.

– Osnovna ideja svih aktivnosti koje provodimo na Trimuši je ukazati na sve blagodati koje ona pruža, ali i potencijale koje tek treba iskoristiti na dobrobit svih Mostarki i Mostaraca – poručio je predsjednik udruge Kinezis Franjo Lovrić.

Dodao je kako su u zadnjih par godina inicijativa “Zajedno za Trimušu” i sam Grad Mostar dosta učinili na ovom lokalitetu, ali i da su potrebna dodatna ulaganja kako bi se postignuti pomaci sačuvali od uništavanja.

– Preduvjet svih budućih aktivnosti kako bi ovaj prostor zaživio je da ga Mostarke i Mostarci krenu koristiti u još većem postotku i da se paralelno s tim razvijaju ideje sukladno potrebama korisnika, od djece, preko sportaša, osoba s poteškoćama do starijih i umirovljenika – kazao je Lovrić.

Provedene Aktivnosti se realiziraju, zahvaljujući projektu Mostar – Prostori koji pokreću, koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uz potporu i implementaciju organizacija People in Need, udruge „Nešto više“, Agencija lokalne demokracije Mostar i OKC-a Abrašević.

Veliki projekt proslavljenog hrvatskog tenisača: ‘Moj san je da Međugorje bude domaćin ATP turnira’

Autor: FENA

ZADNJE VIJESTI