Foto: GuliverImage/AP Photo/Martin Meissner

Srbi bijesni na igrače i izbornika nakon ispadanja s Eura: ‘Hrvati i sa starcima tri koplja iznad nas’

Autor: Dnevno.ba

Srpska nogometna reprezentacija završila je sinoć svoj nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon remija 0:0 protiv Danske završili su na posljednjem mjestu skupine C iza Engleske, Danske i Slovenije.

Engleska je na kraju osvojila pet bodova, a Slovenija i Danska po tri, dok je Srbija osvojila dva boda. Nakon ispadanja s kontinentalne smotre prvi na udaru srpskih navijača bio je prema očekivanjima srpski izbornik Dragan Stojković ‘Piksi’.

Susret je bio jedan od najdosadnijih na natjecanju, a Srbi su uputili samo jedan udarac u okvir gola.

Na kraju utakmice nogometaši Srbije su došli ispod tribina po utjehu svojih navijača, ali publika nije bila zadovoljna. Otjerali su ih od tribine te su im zviždali i dobacivali psovke.

Gađali su ih i plastičnim čašama kao i ostalim predmetima koji su im došli pod ruku. Srbijanski mediji igru Orlova nazvali su “anti-nogometom” te svi zazivaju odlazak izbornika, ali i nekolicine igrača.

Teške uvrede

“Momci, vi niste za ovo”, poručio je Informer Orlovima nakon ispadanja. No, s njima se ne slaže izbornik koji nakon ovog debakla tvrdi kako oni kući idu uzdignute glave. “Mi nismo osramotili Srbiju”, smatra Piksi, ali navijači se s njim ne slažu.

“U životu ni jedna reprezentacija nije igrala gori nogomet od ove Srbije”, napisao je jedan navijač ispod objave nogometnog Saveza Srbije. Drugi im je dodao da odu na bauštelu u Njemačkoj ili posjete Nikolu Jokića jer “on zna s konjima”.

 

Neki su im spomenuli i Vatrene. “Sram vas bilo. Učite od Hrvata kako se gine za sveti dres”, napisala im je bijesna navijačica. “Kakva je ovo bruka. Gruzija je za nas Brazil”, jedan je od komentara.

 

Navijači pozvali Stojkovića na ostavku

Brojni srpski navijači pozvali su Stojkovića nakon utakmice da podnese ostavku. “Apsolutni krivac je izbornik, to samo ćorav ne vidi, čovjek veze nema, da ima malo obraza kao što nema, podnio bi momentalnu i neopozivu ostavku…Izbornik je više od tri godine a on nema startnih jedanaest, ubacuje neke igrače koji ni u svom klubu ne igraju. Mi jurimo pobjedu, a on bira ultra defanzivan sastav, cijelo poluvreme centar nisu prešli…Piksi priča hoće napadački nogomet, a najneefikasnija smo reprezentacija na turniru – 1 gol smo dali. I još kaže nismo se izblamirali”, samo su neki od navijačkih komentara na portalu b92.

 

U nastavku prenosimo još neke zanimljive: “Najboljih prvih 45 minuta Srbije na prvenstvu, vrlo solidno i drugo. Danska je najkvalitetnija reprezentacija u grupi. Mislim da su Danci, primjerice, bolji i od Hrvata i Talijana. Mi smo pogriješili što smo se predali protiv Engleza unaprijed…Hrvati su jedno 3 koplja iznad nas. Ono naslađivanje jučer je ipak malo degutantno bilo. Likovi i sa ovim zastarjelim veznim redom igraju top nogomet i odlično su vođeni. Mi smo čisti pogubitis već neko vrijeme, zahvaljujući našem nestručnom izborniku.”

AP Photo/Ariel Schalit / Guliver Image

Na posebnom udaru Piksi i Mitrović

“Gospodine Stojkoviću dajte lijepo ostavku i razlaz svih reprezentativaca. Hoćemo novog izbornika i igrače iz domaće lige, pa lijepo za nekih tri do četiri godine da imamo pravu reprezentaciju. Zvezda bi ove tri ekipe iz naše grupe pregazila kao plitak potok…Vratiti ih autobusom bez klime u Srbiju,naravno s Piksijem…Mitrović unakazio srpski nogomet evo već 10 godina, najveća prevara od igrača ikad u reprezentaciji. Mitroviću odlazi i poštedi nas svog neznanja”, samo su neke od reakcija navijača.

Kakav spektakl u Berlinu: Austrija je u sjajnoj utakmici osvojila zahtjevnu skupinu

“Najveći uspjeh Srbije je ispadanje Hrvatske s Eura”, “Nevjerojatno kako naša reprezentacija oslikava stanje nacije zadnjih desetljeća”, samo su neki od brutalnih komentara, a skupilo ih se i preko 1500 na ovom portalu.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI