Foto: Instagram

Srbiju trese skandal, Vučić ne može vjerovati: Orlovi letjeli u avionu sa hrvatskom zastavom

Autor: Dnevno.ba

Očekivanja su bila velika, ali je rezultat za Srbiju razočaravajući. Upisali su dva boda na Europskom prvenstvu i kao posljednjeplasirana momčad skupine C odlazi svojoj kući, baš kao i Hrvatska, odmah po završetku grupne faze natjecanja.

Osim ispadanja, Srbi se žale i na igru svojih ljubimaca. Primjerice, u posljednjem susretu skupine protiv Danske, gdje je pobjeda bila apsolutni imperativ za prolazak, Orlovi su uputili svega pet udaraca na susretu, niti jedan po golu.

Osim neučinkovitosti napadača i općenite letargije na terenu, mnogima smeta i sramno ponašanja dijela navijača Srbije. Oni su prije odlučujućeg susreta u Munchenu u centru grada uzvikivali parole posvećene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, kasnije su se i sukobili s tamošnjom policijom.

AP Photo/Ariel Schalit / Guliver Image

Novi skandal

Uz sve to, u javnosti se prvo pojavila glasina a potom i potvrda o još jednom skandalu. Kako bi zadržali momentum, mediji u Srbiji su propustili prenijeti kako je reprezentacija poletjela iz Beograda za Njemačku u avionu koji je na sebi imao hrvatsku zastavu.

Otkrio je to Miloš Vučićević, glavni urednik Informera koji je bio na licu mjesta. Time je htio opravdati odnosno pojasniti lošu volju i namrgođeno lice predsjednika Aleksandra Vučića koji je odradio promotivno fotografiranje s reprezentativcima u avionu.

“To je istinita priča. Predsjednik Vučić je, rekla bih, bio očajan zbog toga i izuzetno ljut. Sramota je, očekujem da se odgovorni za to identificiraju i da se vidi zbog čega se to dogodilo. Air Serbia je naša i svi putujemo tom kompanijom. Zato što kad sleti avion da se vidi Air Serbia, to je naš ponos”, rekla je pak bivša premijerka Ana Brnabić, gostujući na TV Happy.

Što se tiče Vučića, on je rekao da očekuje da odgovorni progovore o svemu tome. “Na avionu kojim je ispraćena reprezentacija bila je hrvatska zastava. Znao sam, a nismo objavili. Znao sam od tog dana. Nisam objavio zato što je bruka i sramota”, zaključio je.

Legendarni Piksi nije preživio bijes komšija: Leti s klupe reprezentacije Srbije

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI