Screenshot: X

Srpski navijači napravili kaos: U žestokom sukobu u Njemačkoj ozlijedili su devet policajaca

Autor: Dnevno.ba

Srbijanska nogometna reprezentacija u utorak je remijem protiv Danaca eliminirana s Europskog prvenstva u Njemačkoj. No, u fokusu su srpski navijači koji su uoči susreta u Münchenu žestoko napali policiju.

Najmanje devet policajaca ozlijeđeno je u sukobu sa srpskim navijačima uoči odlučujućeg dvoboja za osminu finala Europskog prvenstva između Danske i Srbije, objavila je njemačka novinska agencija dpa.

Sukob je započeo oko 17 sati na središnjem gradskom trgu Marienplatzu kada su policajci pretresli jednog od navijača zbog sumnje u posjedovanje pirotehničkih sredstava. To je bio povod za bacanje stolova i boca na policiju.

Oni su potom uzvratili uporabom suzavca i palica. Nakon tog sukoba na Marienplatzu, srpski su navijači nastavili s nezakonitom uporabom pirotehnike u blizini postaje podzemne željeznice, ali i unutar stadiona.

Napali i igrače

Više osoba stoga je optuženo za kršenje javnog reda i mira, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i napad na policajce. Nema podataka o broju ozlijeđenih srpskih navijača.

Nogometaši Srbije i Danske su odigrali remi bez golova, tako da su susjedi završili na posljednjem mjestu skupine C. Navijači na stadionu su na kraju utakmice srbijanske nogometaše gađali čašama i zazivali odlazak izbornika i nekolicine igrača.

Srbi bijesni na igrače i izbornika nakon ispadanja s Eura: ‘Hrvati i sa starcima tri koplja iznad nas’

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI