Leipzig, Njemacka, 240624. Leipzig Stadium. UEFA EURO 2024. Navijaci na stadionu za vrijeme utakmice Hrvatska - Italija u 3. kolu skupine B Europskog prvenstva. Na fotografiji: bakljada hrvatskih navijaca. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

UEFA papreno kaznila Hrvatsku zbog utakmice s Italijom: Naveli su tri glavna razloga

Autor: Dnevno.ba

 

Ovaj Euro definitivno nećemo po dobrom pamtiti. Nakon što nam se reprezentacija vratila kući među prvima, te tako upisala najlošiji plasman još od 2012. godine, sad je stigla i ogromna kazna od UEFA-e.

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a od krovne europske nogometne organizacije sada je stigla i novčana kazna.

Disciplinska komisija UEFE tako je donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog incidenata na utakmici Hrvatska – Italija na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 105.000 eura zbog bacanja predmeta (45.000 eura), paljenja baklji (30.000 eura) i neprimjerenog ponašanja (30.000 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska – Italija koja je odigrana 24. lipnja u Leipzigu”, priopćili su iz HNS-a.

Podsjetimo, utakmica je to koja se odigrala u Leipzigu te na kojoj je, prema nekim procjenama, s tribina Vatrene bodrilo oko 25 tisuća Hrvata.

Hrvatskoj je u toj utakmici za prolaz u eliminacijsku fazu natjecanja, nakon poraza od Španjolaca i remija s Albancima, bila potrebna pobjeda.


Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Šok u zadnjem napadu

To se nažalost nije dogodilo. Prvo je za vodstvo Vatrenih u 55. minuti susreta zabio kapetan Luka Modrić da bi nas u 98. minuti u posljednjem napadu na utakmici u očaj bacio Talijan Mattia Zaccagni.

Hrvatskoj je tada s dva boda ostala samo teoretska šansa za prolazak dalje kao jedna od četiri najbolje ekipe, ali i ta se mogućnost već idućeg dana zatvorila pa su se razočarani Vatreni morali u Zagreb vratiti prije nego li je bilo planirano.

Dalić iskreno o Vatrenima i neuspjehu na Euru: ‘Ova Hrvatska vrijedi više. Neće me otjerati kritike’

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI