Foto: Fena

Vlaisavljević čestitala Lani Pudar na velikom uspjehu: Dokaz predanog rada i truda

Autor: Dnevno.ba

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu u disciplini 200 metara delfin.

-Ova medalja još je jedna divna vijest, dokaz Laninog predanog rada i truda. U ime Federalnog ministarstva kulture i športa čestitamo Lani uz poticaj da i dalje bude ustrajna, hrabra i na ponos svima nama. Draga Lana, hvala ti na ovom izvrsnom nastupu i promicanju športa. Hvala i tvojim trenerima i timu koji rade srcem za tvoj uspjeh, stoji u čestitki federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević.

 

Do zlata je stigla Dankinja Helena Bach Rosendahl s vremenom 2:07.88 sekundi, dok je Pudar za njom zakasnila svega 0.27 sekundi jer je ostvarila vrijeme 2:08.15.

Treće mjesto je zauzela Boglarka Telegdy Kapas iz Mađarske, koja je bila sedam stotinki sporija od Lane, a iza su još Zsuzsanna Jakabos, Georgia Damasioti, Anja Crevar, Lucy Grieve i Laura Lahtinen.

Provjera pred OI

Podsjećamo, ranije je Lana na ovom EP-u plivala i u disciplini 100 metara delfin, a u toj utrci je zauzela osmo mjesto u finalu s vremenom od 59.07 sekundi.

Za Pudar je ovo prvenstvo bilo posljednja provjera pred Olimpijske igre u Parizu, gdje će 18-godišnja Mostarka će Bosni i Hercegovini pokušati donijeti prvu olimpijsku medalju u historiji.

Olimpijske igre počinju 26. srpnja i trajat će dva tjedna.

Dodig teniskim centrom u Međugorju želi mladima osigurati uvjete kakve nisu imali on i Čilić

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI