Foto: Twitter

Biden dobio ‘pljusku’ svojih glasača zbog politike prema ratu u Gazi: ‘Odvratno je i nama je dosta’

Autor: dnevno.ba

Američki predsjednik Joe Biden dobio je upozorenje svojih glasača zbog politike prema ratu u Gazi. Na demokratskim predizborima u saveznoj državi Michigan, čak 13 posto birača izjasnilo se kao neopredijeljeni. Riječ je o gotovo 60 tisuća glasova, koji bi Bidenu mogli značiti razliku između pobjede i poraza na predsjedničkim izborima u studenome, javlja HRT.

Michigan je epicentar male pobune protiv američkog predsjednika. Ta savezna država ima najveći postotak stanovnika arapskih korijena i nezadovoljni su što Biden podržava Izrael. To nezadovoljstvo pokazali su na demokratskim predizborima.

– Prije četiri godine glasala sam za Joea Bidena. Bilo mi je važno maknuti Trumpa iz Bijele kuće. Sada me je Biden jako razočarao i mislim da na posljednjim izborima nisam dobro postupila, govori Mariam Mohsen, stanovnica Dearborna, Michigan.

– Zaokružio sam – neopredijeljen, zato što predsjednik Biden ne postupa ispravno kada je riječ o pravu Palestinaca na život. Vjerujem u mir, obje nacije trebaju živjeti u miru, poručuje Aziz Shawish, stanovnik Dearborna, Michigan.

Foto: Facebook

‘To što se događa u Gazi odvratno je i nama je dosta’

Biden je uvjerljivo pobijedio na predizborima u Michiganu, što je bilo očekivano. Ali 13 posto demokratskih glasača izjasnilo se kao neopredijeljeni, što je znatno više nego što je stranka očekivala. Aktivisti iz pokreta Neopredijeljeni zadovoljni su jer vjeruju da su privukli Bidenovu pozornost.

– Šaljemo važnu poruku. Nećemo samo promatrati dok se u naše ime događaju strahote na drugoj strani svijeta ili bilo gdje u svijetu. To što se događa u Gazi odvratno je i nama je dosta. Mislim da nas demokrati ne doživljavaju ozbiljno. Ali morat će – žele li pobijediti u studenome, govori Gary Walker, aktivist iz Detroita, Michigan.

– Mislim da je mogućnost odabira osnažila i potaknula one koji još nisu izabrali stranu. Mislim da su bili vrlo motivirani doći ovamo i izraziti svoje mišljenje, govori Hira Khan, aktivistica iz Detroita, Michigan.

I republikanci su održali predizbore u Michiganu. Iznenađenja nije bilo. Donald Trump lako je pobijedio suparnicu Nikki Haley koja se ipak ne želi povući iz republikanskog natjecanja. Michigan nije presudna država na predizborima jer donosi manji broj stranačkih predstavnika, ali pobjednici posljednja dva kruga predsjedničkih izbora pobijedili su i u Michiganu.

Trump nezadrživo juri prema kandidaturi: Pobijedio na predizborima republikanaca u Michiganu

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI