Foto: Antonio Balic/Cropix

Dodik podijelio odlikovanja povodom Vidovdana: Nagrađen i istaknuti negator genocida u Srebrenici

Autor: Dnevno.ba

Milorad Dodik u petak je povodom Vidovdana dijelio odlikovanja za izuzetne zasluge prema Republici Srpskoj.

 

“Danas, povodom Vidovdana, dana koji u našoj povijesti predstavlja sinonim za velika stradanja srpskog naroda, ali i izvojevane pobjede, kao predsjednik Republike Srpske u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlaštenjima i nadležnostima dodjeljujem odlikovanja za izuzetne zasluge prema Republici Srpskoj”, naglasio je Dodik.

Među odlikovanima je i pjevač benda Riblja Čorba Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba. On je odlikovanje dobio za “dugogodišnji priznati javni rad i dostignuća na polju glazbenog stvaralaštva i doprinos širenju popularnog glazbenog pravca i umjetnosti”, stoji u priopćenju.

Đorđević je također već godinama poznat kao netko tko podržava četnički pokret, a proglašen je i četničkim vojvodom zbog svojih nastupa na linijama fronta te je položio zakletvu za vojvodu.

Foto: FENA

Na popisu nagrađenih i negator genocida

Nakon što je 2012. od starijih vojvoda dobio plaketu i kokardu, upitali su ga hoće li s kokardom i u Zagreb, na što je odgovorio da će se “u Zagrebu jako obradovati njegovoj novoj tituli”.

Osim Đorđevića Dodik je ordenom Njegoša I. reda odlikovao prof. dr Srđu Trifkovića, srpskog sveučilišnog profesora za kojeg se u službenom priopćenju navodi da je istaknuti analitičar, ali bosanskohercegovački mediji tvrde da je i “istaknuti negator genocida u Srebrenici i ekstremni nacionalist”.

Crna Gora postupkom razljutila Hrvatsku: ‘Neprihvatljivo, zadržavamo pravo na reakciju’

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI