Foto: Fena

Dugogodišnji član napustio SDA: ‘Natjerala me atmosfera jednoumlja koja vlada unutar stranke’

Autor: Dnevno.ba

 Almedin Aliefendić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), napustio je Stranku demokratske akcije (SDA), objasnivši kako ga je na taj korak potaknula situacija unutar stranke.

“Odluka o napuštanju SDA nije bila jednostavna, ali atmosfera jednoumlja koja vlada unutar stranke natjerala me na ovaj korak”, izjavio je Aliefendić.

Prema njegovim riječima, pluralizam mišljenja i kritičko razmišljanje postali su nepoželjni unutar SDA, a oni koji iznose drugačije mišljenje bivaju marginalizirani ili isključeni. Istaknuo je kako je nelogično da je kao izabrani zastupnik u Parlamentu FBiH izostavljen iz svih stranačkih organa, što, prema njegovom mišljenju, pokazuje odsustvo demokracije i ignoriranje volje članstva i građana.

Foto: SDA

‘Isključeni mnogi dugogodišnji članovi’

“Stranački aparat sve više popunjavaju osobe lojalne pojedincima, a ne idejama ili programu stranke. Mnogi dugogodišnji članovi, koji su gradili stranku od njenog osnivanja, isključeni su iz procesa donošenja odluka ili potpuno odstranjeni iz stranke”, dodao je Aliefendić.

Naveo je i da se odluke donose iza zatvorenih vrata, bez konzultacija sa širim članstvom ili organima stranke.

“Zbog toga se osjećam besmisleno i ne mogu više podržavati ovakav način rada. SDA, koja je nekada predstavljala simbol borbe za prava Bošnjaka i demokraciju, danas se udaljava od tih vrijednosti. Osobni interesi stavljaju se ispred općeg dobra i principa na kojima je stranka osnovana”, istaknuo je Aliefendić, dodajući kako zahvaljuje članovima SDA na podršci, suradnji i prijateljstvu te vjeruje da će zadržati dobre ljudske odnose i u budućnosti.

Na kraju je najavio da će javnost obavijestiti o svom budućem političkom angažmanu.

Čović optužio SDA za blokadu Doma naroda, kažu da su oni krivci za trenutnu situaciju

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI