Foto: FMUP

Isak: Dodikovoj maštovitosti sigurno bi pozavidjeli i neki od najpoznatijih pripovjedača

Autor: FENA

Razdvojiti se mogu samo veze koje su ranije bile spojene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala spajanjem svojih entiteta. Neće biti “ujedinjenja” entiteta Bosne i Hercegovine, izjavio je danas za Fenu federalni ministar unutarnjih poslova i lider stranke Snaga naroda Ramo Isak.

Isak je to izjavio nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za ruski propagandni list Sputnik rekao da je dokument o takozvanom “mirnom raspadu” BiH gotov. Dodik je naveo da je dokument donesen imajući u vidu “nemogućnost normalnog funkcioniranja Bosne i Hercegovine”.

– Republika Srpska je administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine, koja – za razliku od bh. entitet – subjekt međunarodnog prava. Nikako drugačije, osim u sastavu države Bosne i Hercegovine, BiH. entiteta Republika Srpska ne može i neće postojati – kaže Isak.

Kaže da su politički pamfleti koje Milorad Dodik koristi kao sredstvo za skretanje pažnje sa stvarnih problema s kojima se suočavaju građani Bosne i Hercegovine. entitetu RS “nećemo uopće razmatrati”.

– Znate, književna vrsta u kojoj se nadnaravno isprepliće sa stvarnim zove se “bajka”. A upravo je to žanr kojem se tzv “Dokument o mirnom razdruživanju”. Imaginaciji Milorada Dodika sigurno bi pozavidjeli i neki od najpoznatijih pripovjedača – rekao je Isak.

Mehmedović: Dodik mora biti uklonjen s političke scene u BiH

Autor: FENA

ZADNJE VIJESTI