Foto/ Amer Kajmović

Jezivi detalji tragedije u Sarajevu: Ubio brata i njegovu suprugu, zatim zapalio kuću?

Autor: Dnevno.ba

U požaru koji se jučer dogodio u sarajevskom naselju Širokača u kući su pronađena tri beživotna tijela. Iako očevid još uvijek traje, pojavile su se i prve neslužbene informacije o cijelom događaju.

Kako saznaje Klix.ba iz neslužbenih izvora, požaru je prethodio porodični sukob u kojem su još ranije sudjelovala dva brata.

Mjesecima unazad, policija je dobivala prijave o tučnjavama i svađama, a sve je kulminiralo u četvrtak navečer kada je stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg brata i njegovu suprugu, a potom zapalio kuću.

Glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić ranije je kazala kako su u kući pronađena tri beživotna tijela.

Foto: Pixabay

Čula se eksplozija

Podsjećamo, požar je izbio sinoć u ulici Žagrići, a mještani su naveli da su se prije izbijanja požara čule eksplozije.

Na teren su odmah upućene vatrogasne ekipe, policija s dugim cijevima, a prisustvovala je i dežurna tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Cijelo naselje je, zbog ovog događaja, sinoć ostalo bez napajanja električnom energijom, a slična situacija je i jutros s obzirom na to da se saniranju kvara ne može pristupiti sve do okončanja uviđaja.

“U 21:10 sati u porodičnoj kući u ulici Žagrići, općina Stari Grad došlo je do eksplozije. Trenutno su na terenu policija, vatrogasci, hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa”, priopćila je sinoć glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Strava u Sarajevu: Izgorjela obiteljska kuća, u njoj pronađena tri tijela

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI