Foto: Ivana Banović

Muškarac koji je ukrao kip Bruce Leeja u Mostaru ide u zatvor, evo koliko će biti iza rešetaka

Autor: Dnevno.ba/HINA

Kradljivca kipa filmske zvijezde i kung fu majstora Bruce Leeja iz središta Mostara sud u tom gradu osudio je na deset mjeseci zatvora, objavljeno je danas.

Općinski sud u Mostaru prihvatio je nagodbu koju je postiglo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije s 46-godišnjim počiniteljem, koji je od ranije poznat po nizu drugih kaznenih djela.

Foto: Fena

Prvo ukrao alat pa njime odlomio brončani kip Bruce Leeja

Presudom je utvrđeno da je D.P. najprije opljačkao jednu trgovinu, u kojoj je ukrao alat, nakon čega je u Gradskom parku Zrinjevcu početkom ožujka odlomio brončani kip Bruce Leeja te ga odnio i prepilio kako bi ga prodao kao sekundarnu sirovinu.

Nedugo nakon toga policija je pronašla kradljivca i uhitila ga.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da će se desetomjesečnim zatvorom postići svrha sankcioniranja.

Kip Bruce Leeja postavljen je 2005. u središnjem mostarskom parku na inicijativu voditelja nevladine udruge Urbani pokret – Mostar, danas saborskog zastupnika Nine Raspudića i Veselina Gatala.

Foto: Instagram

Grad pokušava popraviti kip

Oni su podizanjem kipa filmskoj zvijezdi nastojali da Mostar postane svjetski prepoznatljiv po posve drugim motivima od rata i razaranja te da bude simbol otpora svim nepravdama.

Vlasti pokušavaju popraviti kip i postaviti ga na isto mjesto u središtu grada, na postament gdje još uvijek stoji ispisano Bruce Lee.

Osumnjičeni za krađu i oštećenje kipa Bruce Leeja priveden u Tužiteljstvo: Otprije je poznat policiji

Autor: Dnevno.ba/HINA

ZADNJE VIJESTI