Foto: Vehid Begunić/Fena

Novi problemi za Bakira Izetbegovića: Suočen je s najvećom optužbom dosad

Autor: Dnevno.ba

Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet protiv čelnika SDA Bakira Izetbegovića i još nekoliko osoba zbog događaja iz 1996. godine: prikrivanja kaznenih djela terorizma i ubojstava najviših sigurnosnih dužnosnika u Federaciji BiH, koja su činili pripadnici tajne jedinice za likvidacije ‘Ševa’ i druge nepoznate osobe.

 

Spis je formiran protiv Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika stranke Naroda i pravde Kemala Ademovića, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića, bivšeg pripadnika jedinice “Ševe” Nedžada Herende, kao i više nepoznatih osoba, a po prijavi Edina Garaplije, potvrđeno je iz državnog tužiteljstva za agenciju Srna, a vijest je prenio portal Hercegovina.info.

“Nakon prijema podneska, u skladu sa standardnom procedurom, formiran je predmet koji je dan u rad postupajućem tužitelju, koji će poduzeti potrebne radnje zbog provjere navoda iz prijave”, naveli su iz Tužiteljstva BiH. Garaplija, bivši pripadnik Službe državne sigurnosti, predao je kaznenu prijavu Ministarstvu unutarnjih poslova Federacije BiH 27. svibnja.

U kaznenoj prijavi navodi se da su Izetbegović, Ademović, Mehmedagić, Herenda i druge nepoznate osobe 1996. godine pristupile grupi za organizirani kriminal. Zajedno su, ističe se, djelovali s ciljem činjenja više kaznenih djela, planiranja, izvršenja i pomaganja nepoznatim izvršiteljima, propuštanja i nečinjenja, iako su bili obvezni da u skladu sa svojim službenim dužnostima, kao vršitelji visokih izvršnih i zakonodavnih dužnosti u organima i tijelima BiH, provedu radnje s ciljem prijavljivanja i rasvjetljavanja najtežih kaznenih djela.

Foto/ Amer Kajmović/Fena

Nacionalisti u službi masona

Dalje se navodi kako su time izvršili prikrivanje kaznenih djela terorizma i ubojstava vršitelja najviših sigurnosnih dužnosti u Federaciji BiH, a koja su činili pripadnici tajne jedinice za likvidacije “Ševe” i druge nepoznate osobe. Garaplija, koji je objavio knjigu ”Tajni vilajet” je u svibnju u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, rekao je kako ”nema sumnje da je Bakir Izetbegović i tijekom rata i poslije nakon njegova završetka, a i dan danas jedan od najmoćnijih samoproglašenih bošnjačkih vođa koji potpomognut paraobavještajnom mrežom KOS-ovaca i sa samo 15-20 posto bošnjačkih glasova odlučuje o životu i smrti svih koji se pod trojnom etno-nacionalnom dogovoru nalaze pod njegovom vlašću”.

”Jedini je Bakir Izetbegović uživao najviše povjerenje svoga oca Alije, a on svoga prijatelja Dobrice Ćosića, ‘oca srpske nacije’. Baš kao što i dan danas KOS-ovac Muslimović služi jedino svom pravom šefu, generalu Aci Vasiljeviću”, rekao je, između ostalog, Garaplija. Rekao je i kako su ”Izetbegovići i njihovi podanici dio jedne daleko šire paraobavještajne kombinacije”. ”Morali su biti svjesni da će ih jednog dana kompromitirati njihovi prvi suradnici, te da će postati suvišni u nastavku nekih daljnjih masonskih kombinacija kojima su nacionalisti samo potrošni materijal za ostvarenje prikrivenih ciljeva i globalnih interesa”, naveo je.

Opasne tenzije između Dodika i Konakovića, objavljen i video: ‘Ja Rusiju sanjam svaku noć’

“I njihov kraj će biti onakav kako su ranije završavali i oni preko Drine i Save. Ili pod zemljom od iznenadne ‘zadesne’ smrti ili u zatvoru pod ozbiljnim optužbama za korupciju i ratne zločine. Njihova bahatost da bez diploma i stručnih kvaliteta odlučuju o sudbinama naroda je ustvari samo potvrda da su iza leđa sve vrijeme imali moćnu KOS-ovu mašineriju koja im je krčila put ka uspjehu, ali i sunovrat u provaliju”, rekao je Garaplija, a prenosi hercegovački portal. Dodaju i kako je ustvrdio da se ”bliži skori rasplet paraobavještajnog scenarija s kojim će se konačno staviti točka na politička ubojstva, ‘Ševe’ i njihove nalogodavce”.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI