Foto: RTV HB

Predsjednik GO HDZ-a Mostar: Nastavit ćemo borbu za prava i identitet Hrvata u BiH

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, Marko Novak, bio je gost Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne povodom 34. obljetnice utemeljenja ove organizacije. U razgovoru s kolegicama Manuelom Bojo i Mirjanom Šiminović, Novak je čestitao svim članovima i simpatizerima te istaknuo važnost očuvanja hrvatskih političkih prava i identiteta.

Novak je naglasio kako je HDZ BiH kroz 34 godine prolazio kroz brojne izazove, ali je uvijek ostajao vjeran svojim temeljima: vjeri, kršćanskim vrijednostima i zajedništvu.

“Hrvati su, kao mudar narod, izrazili želju za organiziranim političkim djelovanjem kako bi osigurali svoja prava i budućnost”, rekao je Novak.

Govoreći o povijesnim trenucima osnivanja HDZ-a BiH, Novak je podsjetio slušatelje na turbulentna vremena u kojima je stranka utemeljena, te zahvalio svim braniteljima koji su doprinijeli očuvanju hrvatskog identiteta i prava. Posebno je istaknuo kako su se tijekom godina suočavali s različitim političkim i društvenim izazovima, no uvijek su pronalazili snagu i jedinstvo u zajedničkim vrijednostima.

“Naš cilj je uvijek bio bazirati naše djelovanje na istinskim vrijednostima, vjeri i zajedništvu, te očuvanju hrvatskog identiteta i prava,” dodao je Novak.

Foto: HDZ

‘HDZ će nastaviti rasti’

Osvrnuo se i na budućnost stranke, izražavajući uvjerenje da će HDZ BiH nastaviti rasti i razvijati se, okupljajući nove generacije koje će slijediti iste principe.

Uz čestitke povodom obljetnice, Novak je izrazio nadu da će HDZ BiH i dalje uspješno djelovati, okupljajući članove i simpatizere oko zajedničkih ciljeva i vrijednosti. Istaknuo je važnost kontinuiranog rada na jačanju zajednice i političkog djelovanja koje će osigurati bolje sutra za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Na kraju intervjua, Novak je zahvalio svima koji su sudjelovali u razvoju stranke i podržavali njezine ciljeve, te pozvao na zajednički rad i jedinstvo u budućnosti. “Samo zajedno možemo nastaviti graditi bolju i sigurniju budućnost za naš narod,” zaključio je Novak.

Zovko: Europski put je rješenje ‘hrvatskog pitanja’ u BiH

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI