Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo BiH utvrdilo Priјеdlоg zakona o proračunu instituciја BiH zа 2024. godinu

Autor: FENA

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine utvrdilo je na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu, koji će po hitnom postupku uputiti Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje.

Predsjedništvo BiH ovlastilo je ministra financija i trezora BiH Srđana Amidžića da u ime Predsjedništva BiH izvijesti Parlamentarnu skupštinu BiH o Prijedlogu proračuna za 2024. godinu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijelo Zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da u roku od 15 dana od dana donošenja ovog zaključka, u suradnji s drugim nadležnim tijelima, dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. i institucija Bosne i Hercegovine, cjelovitu informaciju o razlozima neprovođenja, zakonom i drugim propisima utvrđenim obvezama u postupcima izrade i donošenja zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnim obvezama BiH za godinu. 2024.

Predsjedništvo BiH posebno traži utvrđivanje odgovornih institucija i eventualno pojedinaca za evidentno nepoštivanje zakonom propisanih rokova i nepoštivanje zakonom propisanih procedura, potrebnih za blagovremeno donošenje zakona o proračunu Bosne i Hercegovine kao jedinstvenog najvažnijih zakona Bosne i Hercegovine – priopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Autor: FENA

ZADNJE VIJESTI