Foto: MCI

Širokobriješki MCI kupilo čapljinski Agroherc: Cilj je uložiti u proizvodnju i stvoriti radna mjesta

Autor: Dnevno.ba

Tvrtka MCI iz Širokog Brijega postala je većinski vlasnik čapljinske tvrtke Agroherc, a akvizicija je svečano proslavljena u vinariji Domano, koja je u vlasništvu MCI-ja.

Ovo je za Čapljinski portal potvrdio vlasnik MCI-ja Miljenko Crnjac.

”Agroherc je bio vlasništvo više lica, odnosno udio u tvrtki imalo je preko stotinu dioničara.

Mi smo do sada otkupili od bivših vlasnika preko 90 posto dionica i tako postali većinski vlasnik”, kaže za čapljinski portal Crnjac.

Dodao je kako je ovo velika stvar za tvrtku MCI

”To je prvenstveno velika kompatibilnost sa našom dosadašnom firmom ‘Domano’, odnosno vinarijom, jer imamo puno voćki s kojima možemo ići dalje u proizvodnju u preradu.

To puno znači za nas jer smo mi trgovačka firma gdje imamo kontrolu roba široke potrošnje i mogućnosti plasmana naših budućih proizvoda”, pojasnio je Crnjac.

 

Foto: Čapljinski portal

Vinariju Domano će nastaviti razvijati.

”Mi smo išli razvijati vinariju u turističkom smislu, pored proizvodnje vina i proizvodnje pjenušca, mi smo izgradili kapacitete da možemo ugostiti.

U onom pravom ugostiteljskom smislu, kvalitetan restoran i kuhinju te ponuditi naša nacionalna jela i turistima i za druge prigode”, zaključio je Crnjac.

Marin Gagro, vlasnik vinarije Domano, kaže kako je budućnost ove vinarije, ali i regije, u turizmu.

”U budućnosti vidim da je ova vinarija, kao i regija, poželjna turistička destinacija, odnosno Hercegovina se mora razvijati kao turistička destinacija koja će njegovati i prezentirati svoje autohtone sorte, kao što su žilavka i blatina”, kaže za Čapljinski portal Gagro.

Pozitivno je, dodaje, iznenađen brojem turista koji posjećuju vinariju u 2024. godini.

”Ja mogu osobno reći da sam pozitivno iznenađen da jako puno turista dolazi od samog početka godine. Veliku priliku vidimo i u otvaranju dionice autoceste ovdje u blizini naše vinarije, tako da mislim da će 2024. godina, a i sve godine poslije, biti jako pozitivne”, optimističan je Gagro.

Cijene hrane u BiH gotovo iste kao u Europskoj uniji, u Hrvatskoj čak i iznad prosjeka EU

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI