Foto: Korean Central News Agency / Korea News / Guliver Image

Sjeverna Koreja potvrdila da je testirala balističku raketu koja može nositi golemu bojnu glavu

Autor: dnevno.ba/Hina

Sjeverna Koreja priopćila je da je u ponedjeljak uspješno testirala novi taktički balistički projektil koji može nositi super veliku bojnu glavu od 4,5 tona, izvijestila je u utorak državna novinska agencija KCNA.

Rečeno je da je test novog taktičkog balističkog projektila, nazvanog Hwasongpho-11 Da-4.5, proveden sa simuliranom teškom bojnom glavom kako bi se provjerila stabilnost i točnost leta.

Nije objašnjena priroda simulirane bojne glave.

Državna uprava za projektile izvest će još jedno lansiranje iste vrste projektila u srpnju kako bi testirala “snagu eksplozije” super velike bojne glave, rekla je KCNA u rijetkom objavljivanju budućeg plana lansiranja projektila.

Foto: Guliver/arhiva

Sjeverna Koreja i Rusija negiraju bilo kakvu trgovinu oružjem

Hwasongpho-11 ili Hwasong-11 je serija balističkih projektila kratkog dometa (SRBM) koje je razvila sjeverna Koreja, a inače su poznati kao KN-23 i KN-24.

KN-23 je vjerojatno projektil koji je Sjeverna Koreja isporučila Rusiji i korišten je u ratu protiv Ukrajine, prema ukrajinskim vlastima koje su ispitivale ostatke projektila koje je Rusija lansirala od prosinca.

Sjeverna Koreja i Rusija negiraju bilo kakvu trgovinu oružjem, ali su se njihove veze brzo razvile otkako su se njihovi čelnici sastali u rujnu u Rusiji obećavši bližu vojnu suradnju.

Sjeverna Koreja ispalila više krstarećih projektila

Autor: dnevno.ba/Hina

ZADNJE VIJESTI