Ivo Ravlic/Cropix

U Makarskoj požar progutao jahtu poduzetnika iz Širokog Brijega, na njoj bilo troje ljudi

Autor: Dnevno.ba

Kasno sinoć u makarskoj gradskoj luci došlo do požara na jahti ‘‘Acceptus‘‘ dugoj 24, a širokoj 7 metara i prema neslužbenim procjenama, vrijednoj oko 3 milijuna eura, a koja je plovila pod malteškom zastavom.

Požar koji je trajao više od četiri sata i koji su gasili vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere predvođeni JVP Makarska, pristigli s oko 15 cistreni, započeo je u krmenom dijelu jahte gdje se nalazi skladište za jet skijeve.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli neozlijeđeni. Jahta je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika tvrtke Feal iz Širokog Brijega.

Ivo Ravlic/Cropix

Buktinju gasili 4 sata

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko 5 tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do 4 sata kada je jahta potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, jahta koja je cijelu zimu bila privezana u luci,12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a tjedni najam košta oko 90 tisuća eura.

Ivo Ravlic/Cropix

Makarska riva je za vrijeme požara bila obavijena gustim crnim dimom pa se, ovisno o smjeru vjetra, nije moglo ni disati, a širio se i smrad izgorene plastike. Policajci i vatrogasci ogradili su cijelu rivu i nikome nije bilo dopušteno približavanje jer je postojala opasnost od eksplozije.

Ivo Ravlic/Cropix

Svi turistički brodovi koji su bili privezani uz jahtu na početku izbijanja požara, odmah su isplovili na pučinu tako da je spriječena tragedija i još veća šteta.

O uzrocima požara jahte širokobriješkog poduzetnika, može se samo nagađati, a policija će nakon obavljenog očevida o svemu obavijestiti javnost.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI