Foto: Dnevno.ba

U ovoj županiji od 1. srpnja rastu plaće: Proračun uvećan za 60 milijuna maraka

Autor: Dnevno.ba

Sabor Županije Središnja Bosna (ŽSB) usvojio je danas u Travniku Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna ŽSB za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 416,6 milijuna KM, kao i Prijedlog zakona o izvršenju proračuna za 2024. godinu.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je kako je rebalansom proračun uvećan za oko 60 milijuna maraka, a taj iznos će se osigurati kroz kreditno zaduženje od 40 milijuna maraka, rast općih prihoda i akumulirani suficit iz prethodnih godina.

– Na rashodovnoj strani najznačajniji su kapitalni izdaci planirani u iznosu od oko 46 milijuna maraka i 13,5 milijuna planirani proračunski izdaci za koje je najznačajnija stavka povećanje za isplate plaća, naknada i doprinosa zaposlenima. Od 1. srpnja osnovica ide s 385 na 410 maraka, a to povećanje osnovice zajedno sa svim doprinosima naknadama „teško“ je oko 10 milijuna maraka – rekla je Plavčić, navodi Pogled.ba.

Foto: Centralna banka BIH

Slijedi kredit i razvojni projekti

Predsjedatelj Sabora ŽSB Dražen Matišić istaknuo je značaj povećanja osnovice u rebalansu ali i usklađivanje liste lijekova.

– Slijedi nam kredit i razvojni projekti u iznosu 40 milijuna maraka na području čitave županije. Povećali smo osnovicu za zaposlene u županiji, a zastupnici su prepoznali značaj izjednačavanja esencijalne liste lijekova u županiji s federalnom esencijalnom listom – rekao je Matišić.

Sabor ŽSB danas je usvojio i izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu, a kao i Prijedlog odluke o produženju mandata Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, pred kojim je procedura raspisanog natječaja za komesara Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB i drugih rukovodećih policijskih službenika.

Vlada ŽZH donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće za proračunske korisnike

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI