Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO / CROPIX

U Srbiji upaljen crveni alarm, Vučić smiruje građane i najavljuje nova velika uhićenja vehabija

Autor: Dnevno.ba

Potpredsjednik srpske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić proglasio je crveni stupanj sigurnosnih prijetnji od terorizma, nakon što je u subotu u Beogradu ujutro 25-godišnji pripadnik skupine vehabija napao jednog policajca ispred izraelskog veleposlanstva.

Mladić je samostrelom napao pripadnika žandarmerije ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu, a ozlijeđeni policajac uspio je uzvratiti vatru i likvidirati napadača. Dačić je izjavio da iza terorističkog napada stoje osobe za koje sigurnosne službe već znaju da su vehabijskog porijekla, kao i da su u pitanju ‘konvertiti koju su prešli iz pravoslavne vjere na islam’.

Najopasnijom se smatra grupa u selu Gornja Maoča kod Brčkog gdje su svi stanovnici pripadnici tog pokreta, navodi Blic. “Svi pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova poduzimaju mjere kako bi osigurali sigurnost građana”, stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu tamošnjeg MUP-a.

Vučić umiruje građane

Policija je tijekom vikenda uhitila i 25-godišnjeg I.D. zbog sumnje u terorističko udruživanje s ubijenim napadačem. On je odranije poznat policiji zbog planiranja terorističkog napada. Kod trećeg uhićenog, K.B., navodno je pronađen prsluk sa zastavom Islamske države, dok je državljanin Bosne i Hercegovine, H.Š. zadržan, s obzirom na to da nema odobren boravak. Kako je Dačić najavio, njemu će biti izrečena mjera udaljavanja iz Srbije.

Procurili detalji drame u Beogradu: Evo tko je Sabahudin koji je izvršio napad na policajca

Aleksandar Vučić najavio je nova uhićenja. “Nastavljamo raditi, bit će još privođenja. Provjeravamo povezanost svih osoba i nastavljamo istragu. Vjerujem da ćemo najveći dio uhićenja završiti do utorka i nakon toga će biti sve u redu”, poručio je Vučić u jutarnjem programu TV Prva na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm za sigurnost u Srbiji.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI