Unsplash

Ovo je, prema pulmologu, najbolja aktivnost za zdravlje pluća: Ne zahtjeva puno

Autor: Dnevno.ba

Postoje mnoge dobrobiti koje ljudi mogu iskusiti kao rezultat redovitog vježbanja. Kako izvješćuje jedna studija iz 2018., cjeloživotno vježbanje povezano je s dugovječnošću i odgađanjem pojave čak 40 kroničnih stanja, a neke od bolesti uključuju dijabetes tipa 2 i kardiovaskularne bolesti.

Iako vježbanje najviše povezujemo sa zdravom težinom i boljim zdravljem srca, postoje i druge dobrobiti o kojima možda ne razmišljamo, na primjer, zdravlje pluća. Možda ne razmišljamo redovito o zdravlju pluća, ali trebali bismo mu dati prioritet isto kao i ostalim aspektima zdravlja.

Srećom, postoji jedan oblik tjelovježbe koji može poboljšati zdravlje pluća više od bilo koje druge vrste tjelovježbe. Također, nije toliko dugotrajan niti intenzivan kao što možda mislimo.

Pexels

Ključno je kretati se barem 150 minuta tjedno

“Redovito hodanje važno je za zdravlje pluća. Pomaže u poboljšanju kapaciteta pluća, kao i očuvanju sposobnosti vježbanja”, kaže pulmolog dr. Paul S. Han za Parade.

Dakle, ako se želimo pridržavati režima hodanja koji poboljšava zdravlje pluća, dr. Han kaže da možemo jednostavno usvojiti ovu smjernicu vježbanjem barem 150 minuta umjerene aerobne aktivnosti tjedno.

Umjerena aerobna aktivnost uključuje aktivnosti koje ubrzavaju rad srca i disanje, ali nam omogućuju da razgovaramo bez prevelikog napora. Primjeri uključuju brzu šetnju, lagano trčanje, vožnju bicikla, plivanje i ples. Dakle, i hodanje se računa prilikom bilježenja ovih minuta.

Sedam znakova da vam u organizmu fali ovog ključnog minerala: Nikako ih nemojte ignorirati

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI