Unsplash

Svi su ludi za ovim čajem: Čisti otrove, dobar je za srce, a topi i salo

Autor: Dnevno.ba

Svjetska ljubav prema matcha čaju ne prestaje rasti. Ovaj prirodni stimulans metabolizma, koji potiče iz Japana, postaje sve popularniji zbog svojih brojnih prednosti. Matcha, poznata po slatkastom okusu i bogatstvu katehina te vitaminima A, B, C i E, nije samo običan čaj – to je prah koji obiluje zdravljem.

U posljednje vrijeme, matcha je postala omiljen dodatak ne samo u kafićima već i u pripremi hrane diljem svijeta. Ljudi su otkrili načine kako integrirati ovaj čudesni prah u različite recepte, od smoothija do slastica. Svojim nutritivnim bogatstvom i energetskim poticajem, matcha čaj je postao nezaobilazan sastojak za one koji žele unijeti dozu zdravlja u svoju prehranu, bez obzira na to je li riječ o jutarnjoj rutini ili popodnevnoj poslastici.

Ilustracija: Pixabay

Koristi se u pripremi jela

Osim što stimulira metabolizam i pomaže bržem sagorijevanju masti, matcha čaj je poznat i po svojoj sposobnosti da uklanja toksine iz tijela. Može se dodavati ne samo u napitke, nego se koristi i u pripremi raznih jela. Možete ga dodati u tijesto, njoke, pa čak i u juhu. Matcha čaj je odličan začin u jelima, ali također može dodati okus i domaćem sladoledu ili raznim poslasticama.

Važno je napomenuti da djeca ili trudnice ne bi trebali konzumirati matcha prah, a treba biti oprezan ako imate kronične bolesti. Prije nego što počnete koristiti matcha čaj, preporučuje se da se posavjetujete s liječnikom.

Sedam znakova da vam u organizmu fali ovog ključnog minerala: Nikako ih nemojte ignorirati

Da biste pripremili čaj, prokuhajte vodu na temperaturi od oko 60°C, zatim dodajte jedan do dva grama praha u vodu i miješajte dok čaj ne postane pjenast. Ostavite da odstoji tri do pet minuta i odmah ga popijte da biste iskoristili sve njegove prednosti.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI