![](https://www.dnevno.ba/wp-content/uploads/2024/07/vrt-povrce-155x80.jpg)
Nova studija otkrila je da redovito konzumiranje male mrkve...
Svjetska ljubav prema matcha čaju ne prestaje rasti. Ovaj prirodni stimulans metabolizma, koji potiče iz Japana, postaje sve popularniji zbog svojih brojnih prednosti. Matcha, poznata po slatkastom okusu i bogatstvu katehina te vitaminima A, B, C i E, nije samo običan čaj – to je prah koji obiluje zdravljem.
U posljednje vrijeme, matcha je postala omiljen dodatak ne samo u kafićima već i u pripremi hrane diljem svijeta. Ljudi su otkrili načine kako integrirati ovaj čudesni prah u različite recepte, od smoothija do slastica. Svojim nutritivnim bogatstvom i energetskim poticajem, matcha čaj je postao nezaobilazan sastojak za one koji žele unijeti dozu zdravlja u svoju prehranu, bez obzira na to je li riječ o jutarnjoj rutini ili popodnevnoj poslastici.
Osim što stimulira metabolizam i pomaže bržem sagorijevanju masti, matcha čaj je poznat i po svojoj sposobnosti da uklanja toksine iz tijela. Može se dodavati ne samo u napitke, nego se koristi i u pripremi raznih jela. Možete ga dodati u tijesto, njoke, pa čak i u juhu. Matcha čaj je odličan začin u jelima, ali također može dodati okus i domaćem sladoledu ili raznim poslasticama.
Važno je napomenuti da djeca ili trudnice ne bi trebali konzumirati matcha prah, a treba biti oprezan ako imate kronične bolesti. Prije nego što počnete koristiti matcha čaj, preporučuje se da se posavjetujete s liječnikom.
Sedam znakova da vam u organizmu fali ovog ključnog minerala: Nikako ih nemojte ignorirati
Da biste pripremili čaj, prokuhajte vodu na temperaturi od oko 60°C, zatim dodajte jedan do dva grama praha u vodu i miješajte dok čaj ne postane pjenast. Ostavite da odstoji tri do pet minuta i odmah ga popijte da biste iskoristili sve njegove prednosti.