Nova studija otkrila je da redovito konzumiranje male mrkve...
Uz samo jedan sastojak koji ima svaka kuhinja otkrijte je li vaše povrće puno pesticida
Sjajan trik
Pripremite pastu od sode bikarbone i vode: U maloj posudi stavite jednu čajnu žličicu sode bikarbone, a zatim dodajte dovoljno vode da dobijete pastu. Dobro promiješajte da se soda bikarbona potpuno otopi. Nanesite pastu koju ste dobili na rajčicu ili krastavac. Koristite prst ili kist kako biste ravnomjerno nanijeli pastu na cijelu površinu voća ili povrća.
Pričekajte nekoliko minuta. Ostavite pastu na površini rajčice ili krastavca oko 5-10 minuta. Tijekom tog vremena, soda bikarbona će reagirati ako su na površini prisutni pesticidi. Isperite pod vodom. Nakon nekoliko minuta, isperite rajčicu ili krastavac pod mlazom vode kako biste uklonili pastu i sve ostatke.
Stiglo upozorenje, ovu hranu nikako nemojte jesti: Od nje umire 2.7 milijuna ljudi
Promatrajte rezultate. Ako su rajčica ili krastavac bili izloženi pesticidima, može doći do promjene boje ili teksture na mjestima gdje ste nanijeli pastu. Čist i neprskani proizvod neće pokazivati nikakve znakove reakcije, piše Najžena.
Ovaj jednostavan trik može vam pomoći da osigurate da voće i povrće koje konzumirate bude što sigurnije i zdravije.